Dakrenovatie Leeuwarden

Wilt u uw dak laten inspecteren door een vakman, of wilt u deze laten renoveren? In Leeuwarden kunt u bij de dakdekkers van Dakspecialist Vriezen terecht voor iedere dakrenovatieklus. U kunt direct contact met ons opnemen via 085 - 106 10 00 of een offerte aanvragen via het contactformulier .

Functie dakrenovatie Leeuwarden

De kwaliteit van uw dak kan veel invloed hebben op uw energieverbruik en op de uitstraling van uw huis. Zeker met de Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te doorstaan. Harde wind, felle zon, zware regenval en vorst dragen allemaal bij aan slijtage. Dit kan leiden tot beschadigingen die kunnen variëren in ernst. Denk hierbij aan kleine dingen als barstjes of scheuren, maar ook aan grotere dingen als doorzakking van de dakconstructie.

Dakrenovatie gaat nog een stapje verder dan dakreparatie, omdat er hierbij niet alleen iets gerepareerd wordt, maar ook iets vernieuwd. U kunt met dakrenovatie het dak bijvoorbeeld waterafstotend maken, of beter isolerend. Bij kleine beschadigingen kan het voldoende zijn om uw dak te laten repareren. Maar als uw dak vaak dezelfde problemen veroorzaakt en deze al een tijdje meegaat, kan dakrenovatie een goede keuze zijn.

Dakinspectie Leeuwarden

Een kleine beschadiging kan op lange termijn leiden tot een grote beschadiging, wat veel onkosten met zich mee kan brengen. Door middel van dakrenovatie kunt u dit soort hoge onkosten en onveilige situaties voorkomen. Wacht dus niet te lang wanneer u deze beschadigingen opmerkt, maar trek zo snel mogelijk bij een vakman aan de bel.

Als u twijfelt aan de staat van uw dak, helpt Dakspecialist Vriezen u graag. Vraag ons voor een professionele dakinspectie. We zouden aanraden zo’n inspectie eens in de paar jaar te laten uitvoeren. Tijdens zo’n inspectie wordt het hele dak onderzocht op lekkagerisico’s en andere beschadigingen.

Kosten dakrenovatie Leeuwarden

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het type dakbedekking, het soort beschadigingen en de grootte van het dak. Zo zijn dakpannen bijvoorbeeld veel duurder in de aanschaf dan bitumen, en kost het veel meer tijd om een schuin dak te renoveren dan een plat dak. De gemiddelde kosten voor een dakrenovatie van een schuin dak liggen tussen de 4000 tot 5000 euro. Bij een plat dak is dat tussen de 1000 en 1600 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Overweegt u om het dak te laten renoveren? Dan is het handig om op een aantal dingen te letten. U kunt bijvoorbeeld overwegen om de renovatie samen te laten vallen met andere dakwerzaamheden. Zo zou u het kunnen combineren met het laten reinigen van uw dak, of het plaatsen van dakisolatie.

Om warmteverlies door ongewenste luchtstromen te voorkomen, kunt u erop letten dat het dak een goede luchtdichtheid behoudt. Is het mogelijk dat er asbest in uw dak zit? Dit is ook zeker iets om rekening mee te houden. Als dit het geval is kunt u het beste de complete dakbedekking laten vervangen. Tot slot is het soms, zeker bij zwaardere ingrepen, handig om niet alleen een dakdekker maar ook een architect in te schakelen. U kunt dit altijd even met uw dakdekker overleggen.

Contact met Dakspecialist Vriezen voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij Dakspecialist Vriezen bieden we snelle service, scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers gaan graag met u in overleg over alle mogelijkheden. Daarbij kunnen we ook meedenken over het combineren van de renovatie met andere dakwerkzaamheden.

Heeft u een deskundige dakdekker nodig omdat u uw dak wilt laten renoveren of inspecteren? In Leeuwarden staan wij van Dakspecialist Vriezen u graag bij met iedere dakdekkersklus. Wacht niet te lang, bel naar 085 - 106 10 00 of maak gebruik van het contactformulier en u wordt zo snel mogelijk geholpen.