Dakpannen coaten in Leeuwarden

Huizen en daken worden in Nederland gebouwd om lang mee te gaan. Kwalitatieve materialen en hoogwaardig vakwerk maken onze huizen tot de beste ter wereld. Dat betekent echter niet dat onderhoud niet langer nodig is. Zelfs de beste huizen dienen goed onderhouden te worden. De beste mogelijkheid om dakpannen 50 jaar lang mooi te houden, is door ze periodiek te laten behandelen. Mosgroei en andere vervuiling moet worden verwijderd en de bovenste beschermingslaag van het dak moet worden vervangen. In dakdekkerstermen wordt dit ook wel ”coaten” genoemd. In Leeuwarden kan Dakspecialist Vriezen uw dak snel en effectief coaten, zodat het weer in topkwaliteit verkeert.

Dakpannen coaten

Coaten begint bij het schoonmaken van het dak. Mos en andere vervuiling moet eerst grondig worden verwijderd. Als je hier direct een coatlaag overheen aanbrengt, zal het vuil zich simpelweg met de coatlaag vermengen en dat wil je nu juist voorkomen. Het is ook belangrijk om bij het coaten van uw dak direct het hele dak mee te nemen. Aangezien coaten een nieuwe beschermingslaag aanbrengt, kunnen er kleurenverschillen op uw dak ontstaan. Het is dan beter om het hele dak in één keer te doen, zodat toekomstige onderhoudsbeurten ook gelijktijdig lopen.

Dakpannen coaten of vervangen

Coaten is een behandeling waarbij bestaande dakpannen worden behandeld. In de regel gaan ze hierdoor aanmerkelijk langer mee. Dieperliggende problemen in de dakconstructie worden er echter niet door ondervangen. In Leeuwarden kan Dakspecialist Vriezen u adviseren over de beste mogelijkheden. Benieuwd naar onze ideeën? Neem dan snel contact met ons op!