Hellend dak laten bedekken in Leeuwarden?

Bouwt u een woning met een hellend dak? Hellende daken kunnen worden voorzien van verschillende soorten dakbedekking. De dakpan is de meest voorkomende soort dakbedekking voor een hellend dak. Dakpannen leggen was vroeger een standaardklus voor de dakdekker, maar tegenwoordig wordt het leggen van een pannendak steeds meer specialistenwerk. Wij zijn gespecialiseerd in andere soorten dakbedekking en kunnen u helaas niet helpen met dakpannen.

Plaatmateriaal

U kunt ervoor kiezen om uw hellende dak te voorzien van metaalplaten: aluminium, koper of zink. Aluminium is van deze metaalsoorten het meest buigzaam en dus geschikt voor uitzonderlijke dakvormen. Als u uw woning een strakke, moderne uitstraling wilt geven zijn deze dakplaten de juiste keuze. Daarnaast heeft iedere metaalsoort een lange levensduur, die varieert van minimaal 50 (aluminium) tot maximaal 100 jaar (zink)! Daarnaast zijn dakplaten zeer onderhoudsarm. U kunt ook kiezen voor shingles. Shingles zijn individuele stukken materiaal die, net als dakpannen, overlappend op het dak worden gelegd. In tegenstelling tot dakpannen zijn shingles licht en soepel en dus erg praktisch. De prijzen variëren afhankelijk van het materiaal van de shingles. Ze worden gemaakt van hout, asfalt en leisteen, maar ook van bitumen.

In Leeuwarden en omgeving kunt u voor een hellend dak de hulp inschakelen van ons dakdekkersbedrijf. Neem gerust contact met ons op indien u vragen heeft of wanneer u een afspraak wilt maken.